tisdag 23 mars 2010

Är det vår på riktigt!?

Ja, det måste det väl vara, eller...??? Idag kunde jag öppna balkongdörrarna och vinden, den lilla som var, blåste åt rätt håll, så uterummet var helt vindstilla! Jag kunde sitta och sola och det var FÖR VARMT! Visst är det otroligt! Som man längtar efter denna fantastiska vän, solen som man aldrig tror kommer tillbaka, när vintern drabbar oss som värst. Men, tack och lov. Jag måste ha en enorm D-vitaminbrist (som de flesta svenskboende har), för jag törstar så efter solen, eller om det är ljuset.

Googlade lite snabbt på D-vitamin, och så här får vi i oss D-vitamin (enligt kostdoktorn.se) (varför kan man inte klistra in!!):

  • Sola i stark sol i 15-30 minuter, utan solskydd, men utan att bränna sig (detta fungerar bara i Sverige i maj-augusti mitt på dagen!).
  • Äta 350 g fet fisk varje dag
  • Ät 35 ägg per dag (!!!)
  • Drick 13 liter lättmjölk (som har tillsatt D-vitamin) per dag
  • Man kan även ta tillskott

Man kan få alla möjliga konstiga sjukdomar av D-vitaminbrist, (infektionssjukdomar, cancer, benskörhet, autism, depression, värk, fibromyalgi) så det är viktigt att vi får i oss bra mat! Jag såg just Jamie Olivers föredrag som var både skrämmande och intressant. Ta dig tid och lyssna!

Kram på er! Eva

2 kommentarer:

kjelle sa...

35 ägg får det nog bli då....

familjen Persson sa...

Ja då får du köpa in ordentligt med Kalles!