söndag 28 mars 2010

Helgen

Ja, helgen har varit en blandning av små aktiviteter hemma. Fredagsmorgonen började med att båda barnen var sjuka. Såkalrt när mannen är bortrest...
Jag sprang emellan och fyllde på flädersaft, la på kalla handdukar, kollade temperaturer. Vi hade lite fredagsmys och tittade på en film. Vi somnade alla ganska tidigt.

Natten blev väl inte den bästa sömnmässigt. Axel vaknade och var frisk, men Ida hade fortfarande jobbig hosta och hög feber. Vi var faktiskt till doktorn och fick bekräftat att det var virus, så det är bara att vänta ut det och dricka mycket. Lite piggare var hon dock under dagen och påskpysslade och dansade även lite jive. På eftermiddagen kom "ett sänk" och det blev vila på soffan. Vi åt en fiskgratäng och tittade på ännu en film. Staffan ringde oss, och det var såklart mysigt att få prata med honom.

Jag hade massor av planer för helgen, med påskpyssel, "nya huset"-pyssel och åka på IKEA, men det blev inte så mycket av det. Men vad gör det, när barnen är sjuka! Sånt hinner vi med en annan dag.

Lite har jag dock hunnit med. En överraskning åt maken. En sak han har önskat sig, men som han säkert glömt. Jag har ingen kamera att visa vad det är, och då hade han ju dessutom sett det... Ska visa det när jag har kameran igen. Men det hoppas jag blir uppskattat.

Jag har också sytt ett par byxor/kjol eller vad man nu kallar det. Med inspiration från Desigual. De har en del riktigt roliga kläder, och schysst design, även om jag personligen inte gillar så mycket färg. Men passformen är riktigt dålig. När man provar kläderna så känns det lite obekvämt och lite konstigt och stramar på fel ställen. Nja, inte perfekt när man tänker på vad det kostar. Nej, då är det bättre att sy själv. Då får man det som man vill. Så jag håller på att sy ett par byxor som de ovan ungefär. Men med min egna stil på dem såklart. Jag gillar inte att kopiera rakt av. Det måste alltid bli lite bättre. Jag har redan sytt ett par, så mönstret hade jag redan gjort. Kort på dessa kommer snart!
Nej, nu ska jag nog fortsätta sy lite. Jag ska sy klart blusen till min syster, och åtminstone börja på en likadan till mig själv, byxorna ska bli klara.
Ha en bra pysseldag!
Kram Eva

3 kommentarer:

Karin sa...

Vad duktig du är! Fattar inte att du hinner med allt detta med sjuka barn och allt! Ser verkligen fram emot tröjan!!! Hoppas nu att barnen snart är på benen igen. Massor av kramar från syster-yster

Ulli sa...

Håller med Karin!
Ser fram emot byxbild!

Själv har jag trotsat den decimeter snö som fallit idag och satt upp ett par riktigt färgglada gardiner i köket. Herman överlycklig då han tycker att hans mamma bara har vitt, svart, grått i sin inredning, ja som du vet. Kände att jag behövde ett energiknippe till gardin.

Kram!

familjen Persson sa...

Karin - paket skickat idag!

Ja, det är roligt det där med barn och färger... Jag är förvånad att mitt smeknamn inte är Vit-Eva än...