tisdag 9 mars 2010

Är det vår?

Ja, det brukar väl vara våren som är på väg, när man känner gödsellukt lite överallt... Det står jag gärna ut med! Påskliljorna är på gång och krokusarna blommar vackert. Det är underbart när ljuset och värmen är på väg tillbaka. Men än så länge står vi kvar i de mörka ishallarna med tjocka jackor och hejar på Axels lag. Det är himla kul, och det går så mycket bättre för dem än vad det gjorde för Tre Kronor i OS...

I helgen spelade de matcher i 's-Hertogenbosch, dit också laget från Nijmegen kom. Så det blev 4 matcher de spelade. De vann alla! Målvakten släppte inte in ett enda mål! Och jag måste ju få skryta lite... Axel svängde med sin klubba och drog iväg pucken på måfå någonstans mot målet, men han hade sådan tur, så den gick rakt in i målet. Det var ett av de snyggaste målen jag sett. Jättehäftigt! Här sitter han i omklädningsrummet och gör konstiga miner.

Det var lördagen det. På söndagen trodde vi att det skulle snöa och vara kallt igen. Men det var strålande sol och på nollan. Så Staffan fick en idé, som vi hakade på. Cykla till Hilversum. Ja, det är sant! Så vi drog på oss underställ och mössor, och pumpade cykjlarna. Cykelkartan var med, och så trampade vi på de 25 km! till staden vi ska flytta till. Det är ju ganska häftigt när det är så platt land, man blir ju liksom inte trött, mer än rumpan då, som blir lite öm. Det gick förvånansvärt bra, även för barnen!

När vi kom fram skildes vi åt - Staffan tog samma väg tillbaka, medan jag och barnen tog tåget tillbaka. Himla smidigt att man kan ta med sig cykeln! Kom hem rosiga om kinderna och njöt av en välförtänt bastu. Behöver jag säga att vi alla sov mycket gott den natten?
Kramar från Eva

Inga kommentarer: