söndag 22 november 2009

Vilka dagar!


Vilka underbara dagar jag har haft. Ja, det började förra veckan med torsdagen. Min syster Karin kom hit och gästade oss i 2 dagar. Det var så mysigt att ses igen, och här i Holland, som vi båda tycker så mycket om! Barnen visste ingenting alls, så Ida (som var hemma från skolan) följde med och mötte vid tåget. Hon trodde inte sina ögon när Vi låtsas-letade en affär på tågperrongen och självaste älsklingsmostern kom och gick! Underbart! Lika skoj var det att se Axels min när han möttes av Karin utanför skolgården. Titta på bilden. Omöjlig att få skarp, eftersom han sprang enormt fort!
Ja, vi hade mysiga dagar med middag hemma hos oss, då en kompis till Karin även kom, shopping i underbara Laren med ytterligare en kompis till Karin, museibesök, bad i poolen och koffie verkert såklart mm. Ser fram emot fler besök!
Maken åkte på fredagen till Medelhavet och jobbade på 2 kryssningsbåtar. Det är nog alldeles fruktansvärt, långtråkigt, eländigt och... alldeles underbart... Men, men jag klagar inte, mitt liv med barnen är så mysigt!

Igår, lördag gjorde vi en utflykt till De Kemphaan. Ett ställe jag inte visste så mycket alls om. Men vilken positiv överraskning! Där på bondvischan (1 km från 2 korsande motorvägar...) fanns en oas. Vi möttes av denna trevliga ekomarknad, där det fanns kött, torrvaror, ost, ägg, grönsaker och frukt. Vi köpte fantastiskt gott kött av glada, nyttiga kor (ja, eller de sålde inte köttet själva, det gjorde nog bondhustrun...) och dinkelmjöl (2,5 kg för €7.15 - vem sa att det var billigt att baka själv...) så nu har vi färska Lena-bullar här hemma igen.

Det fanns ävet ett café & restaurang här. Vi satt ute, då termometern visade på 17 grader, sol och vindstilla - den 21 november. Tänk vad en hemmafru kan njuta! Miljön var fantastisk, ni ser de långa draperierna som hänger längs med sidorna, och allt byggt i trä.

Här fanns även ett pensionärshem för apor som farit illa runt om på Europas zoo, och som får leva sina liv i en miljö någorlunda lik deras ursprungliga. Apor är fascinerande. Kanske för att de är lika oss människor, och vi kan se att de alla har olika utseenden. Visst är de vackra!
Idag spelade Axel hockey matcher igen. 2 matcher förlorade de, 1 oavgjord och 1 vinst. Sonen gjorde ett mål igen, mamma stolt!
Ok, nu är det söndagkväll. Tvättmaskinen går, diskmaskinen går, jag har hunnit med att träna, nybakade frallor (lite sågspånsvarning) ligger nyggräddade under en duk. Nu ska jag vika tvätt, göra lunch till barnen och plocka fram symaskinen till morgondagens projekt. Mina två älsklingar ligger i sina sängar och sussar.

Kram och gonatt!
Eva

3 kommentarer:

Karin sa...

Detta var höjdpunkten på min lilla Europa-turné!!! Att mötas av en glad och förvånad Ida på perrongen och en skrattandes Axel som sprang så fort att han knappt fastnade på fotot, när han fick syn på mig!
Åhhh, vad vi saknar att inte kunna träffa er så ofta!
Elias vill komma ner till er en månad i sommar och gå på internationella skolan med Ida och Axel....kanske inte en helt tokig idé? Något man faktiskt skulle kunna fundera på om det gick att lösa på nåt vis? Även om det inte blir en hel månad....
Kram och tack för två helt underbara dagar!!!

familjen Persson sa...

Det måste jag kolla med skolan. När slutar han svenska skolan?

familjen Persson sa...

Hejsan!

Det låter som bamses dunder honung vilken bra idé!!!!!!!!!!!!!!
Vad synd att Thea inta kan komma ner, eller???!!!!!
Super kram Ida.