tisdag 17 november 2009

Kära dagbok!

I lördags kom han till Holland! Sinterklaas, biskopen som kommer till Holland med båt från Spanien och stannar till hans födelsedag den 6 december. Den 5 december och kommer han och knackar på dörren och ger presenter till barnen. Han har med sig medhjälpare Swart Piet, som är svart för att han tar sig till barnen genom skorstenen, och lägger presenter i barnens skor varje dag från nu och fram till den 5 december. Barnen ger i gengäld en morot till Sinterklaas häst. (vad lätt barnen har det!) Du kan läsa mer om du klickar här! Himla tur att vi inte har den här traditionen! Puh! Men titta på videon så ser ni lite vad som händer, och våra söta barn!

Hur orkar ni alla arbetande kvinnor? Jag har nu jobbat fredag, måndag och tisdag, och ska även jobba i morgon på min mans jobb i lunchrestaurangen. Det är verkligen jättekul att laga mat till 18 personer och tänka ut vad de tycker kan vara gott. Men jag är helt slut när jag kommer hem! Jga är ju en hemlagat-fan, och har svårt för det där med färdigmat. Så visst, jag skulle kunna göra det lätt för mig, MEN, de måste få i sig bra mat för att kroppen ska kunna fungera. Pulversoppa - nej, jag gör tomatsoppa, spenatsoppa och i morgon blir det grön ärtsoppa. Och en varm rätt till. Inte färdig hotdogs, eller friterad kyckling. Jag har gjort couscous med kyckling, piroger och i morgon blir det pizza. Får se vad italienarna tycker om den...

En annan sak jag blev så glad över idag var att vi INTE bor på 21 våningen. Ja, vi ska ju iväg på skidresa, och just nu känns det som att jag skulle kunna ha på mig en sån där T-shirt som det står "denna kropp är byggd av öl" på, men jag skulle vilja kunna ha en tröja med nåt fancy gym's logga på. Så nu har jag börjat gå trapporna upp när jag inte har för mycket att bära med mig. 11 trappor upp är tufft, men det måste ju göra att man får lite bättre flås och lite mer ork i skidmusklerna. Det var efter jag kollat in hur man gör ostfondue! haha!

Hörni, kram på er och jobba inte för mycket! Det kan aldrig vara värt det! Glöm inte att krama era nära och kära!

Eva

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter jättekul med ett jobb där man får laga mat. Lycka till med det. Ha det så bra hela familjen önskar Birgitta F