onsdag 2 november 2011

Burkar i köket

Jag gillar ju att gå på loppis. Men tycker inte jag hittar så bra fynd här i Holland, jämfört med Sverige. Tyvärr. Men ibland blir det undantag.

Den här burken stod undangömd och inte prissatt. Jag undrade om den var till salu, och de skulle ha €2 för den. HA! Helt ok. Nu är den på hylland hemma bland de andra loppisfynden.


De här är också loppisfynd! Den till vänster hittade jag här i Holland. "CAP" burken tror jag det varit karameller i. Den är lite rostig, så jag har ingenting i den, men färgen är vacker. Kaffeburken bara älskar jag. Den är i fint skick, så självklart har jag kaffe i den, och den hittade jag utanför Göteborg på någon loppis, också prismärkt "fel" - den kostade 25 kr!!! Mazetti Ögon Cacao är fin den med, fyndad i Sverige och jag använder den! Ibland när jag ser liknande burkar på loppisar kan de kosta 150-200 kr, men jag gillar att göra fynd. Vem gör inte det?

Idag är det disigt, lite ruggigt, men inte så kallt ute. Jag ska iväg på yoga och sedan plantera en massa blommor som en vän kom förbi med. Vita såklart, ska visa hur det blir.


Sonen går på antibiotika för sina rossliga luftrör. Låter inget vidare när han hostar. Tror dock han sov ok i natt. Men det här vädret tror jag inte är det bästa för att hålla sig frisk. Jag tror inte man blir sjuk av dåligt väder, eller om man inte är ordentligt påklädd. Men att bli frisk från något när det är några plus på morgonen och sedan sol och 16 grader, för att nästa dag vara så fuktigt som det bara kan vara här, nej, det tycker jag mig se påverkar oss.


Ta hand om er i förkylningstider!
Kram, Eva
3 kommentarer:

Bertil sa...

Även på Mälarhöjden grasserar mikroberna.
Max lekamen är delvis täckt av kliande vattenkoppor.
Han tar det med filosofisk ro,
man drabbas av detta bara
en gång i livet!!
Maria går i väntans tider.
Hoppas att antibiotikan slår nock out på Axels oönskade gäster !!
Hälsar gästande morfar.

Botanisk Farfar sa...

Såg att ni på er resa skall besöka ögruppen Nya Kaledonien. Ögruppen är numera klassad som en så kallad "Hot Spot" med avseende på evolution ,flora och fauna.
Under år 2010, året som FN utnämnde till den biologiska mångfaldens år, har den svenske forskaren Ulf Swenson beskrivit 19 nya växtarter från Nya Kaledonien. (Se länk med film nedan) Glöm inte kameran...ser fram emot en och annan intressant växtbild..hälsar botanisk Farfar
http://www.nrm.se/sv/meny/forskningochsamlingar/forskningsnyheter/nyhetsarkiv/2010/forskningsnyheter2010/manganyupptacktadjurochvaxter2010.13519.html

familjen Persson sa...

Hoppas vattkopporna går över snabbt! Jobbigt, men bra att ha det tidigt i livet!

Ja, det ska bli spännande med Nya Kaledonien! Vi ska nog försöka vistas mycket under vattnet!
Eva