lördag 3 april 2010

Husrapport

Sitter här med en kaffekopp tidigt på morgonen och känner att det är många muskler som fått sitt de senaste dagarna. Trots min förkylning och feber, och makens jetlag jobbar vi på för att komma i ordning i huset innan månaden är slut.
Igår vaknade Axel med feber igen och hostan är värre än någonsin. Årets hockeyhelg med stor turnering, bo på hotell med kompis (utan oss) blev tyvärr inställd! Axel var såklart helt förtvivlad, men insåg faktskt snart att han var ganska dålig. VI tog med oss uppblåsbara sängen, kudde och filt, så klarade Axel av dagen i huset. Han blev sedan piggare och hjälpte till en del. Ida gick med en gång ut och började plantera vårblommor i krukor. Det blev jättefint!

Vi kom till huset igår vid 9. Ett städteam på två personer mötte oss. Huset är otroligt smutsigt, länge sedan jag såg ett så smutsgt hus! Städarna lade 2 timmar på badrum och kök, men det blev ju bara lite yttorkat. Så när de gått fick jag fortsätta. Bara kylskåpet tog 1,5 timme att städa ur. Upptäckte då att diskhoarna inte sitter fast mot stenskivan, så det är en stor glipa mellan diskbänk och ho... Vår snälle mäklare ska se till att säljaren fixar detta.

Staffan tog tag i golven och heltäckningsmattorna. Han rev ur Axels rum, deras vardagsrum, och vårt TV-rum. Till går stora glädje finns ett fint furugolv i TV-rummet, som vi fick fram och det blev dammsugat. Vi behöver bara slipa det lite och olja, så blir det (hoppas vi) perfekt.
Idas rum... Där har man limmat på ett konstigt fake parkettgolv. Det är bara att ta kofoten och försöka liksom hacka loss. Hur jobbigt som helst! Samma sak gäller i det lilla kontoret (det med blått och guld på väggarna...).

Börjar man pilla någonstans så växer det såklart och det blir mer och mer att göra. Idag ska jag skruva loss alla fönsterhakar som är av olika modeller överallt. De har skadat träet, så det blir nu fixat när målarn är där.

Han satte igång igår med att slipa och spackla trä. Det går ju så fort för proffsen. De vet i vilken ordning allt ska göras, de har allt material och de jobbar snabbt. Vi får låna allt vi behöver som han har, vilket är helt suveränt. Idag skulle han komma dit med en stor golvslip, så vi kan göra i ordning golven för oljning och mattläggning. Fantastiskt!

Visst är det jobbigt och man undrar om det nånsin ska bli klart, men det är roligt att se att det faktiskt går framåt.

Fortsättning följer...
Eva

Inga kommentarer: