onsdag 21 april 2010

Det går framåt

Hej på er!
Ja, det är alldeles för längesedan det kom något nytt på bloggen, men dagarna har varit långa och fyllda av hårt arbete! Det som har hänt är att huset målas. Allt målas. Väggar, tak, en del golv, alla snickerier. Det tar väldigt lång tid... Vi har målat en hel del, men så har vi haft en målare där sedan 2 april som slipat, spacklat och målat (har lärt mig ett favoritord på holländska; plamuren, som betyder just spackla). Nu har vi också en snickare där som hjälper oss med att byta alla lås på huset, lagar och slipar ett golv (borde blivit klart idag!), sätter upp kökshyllor. Han är även elektriker och rörmokare - en superduktig kille!
Men det bästa av allt var att mamma och pappa var här i en hel vecka, (efter att de jobbat ideellt i Bhutan och Nepal i 5 veckor!!!) och hjälpte oss med allt möjligt. Mamma körde såklart marktjänst (mat, handla, tvätta, stryka) och barnavdelningen. Pappa var och slavade vid huset från morgon till kväll helg som vardag. Han kan ju massor och satte upp speglar och hyllor i badrum, fixade lampor i kök, målade, ja hur mycket som helst!

Vi har målat en hel del, men vi lade också ett klickgolv i kontorsrummet, ny upplevelse för oss alla, t om pappa! Det brädgolvet var alldeles förstört för att behålla som det var. Nu ska bara en liten kvartslist dit. Rullgardiner uppsatta, fönster putsade och blommor står i fönstren.
Här snabbade vi oss som bara den och tog ett kort på pappa när han tar en paus i solen, och goda vänner som kom på ett trevligt besök - de hade ju kaffebröd! Visst har vi fin utemöbel! Vårt älskade picknickbord från 50-talet på Blocket för 50 kr.

Staffan målar. Visst är den fruktansvärd färgen som väggarna var målad med tidigare!

Det här är ett av rekorden i smsaklöshet. Den blåa färgen har ni sett, men här har man lagt in guld i en hörna och så målat tavelfärg i svart en bit... Färgsinnet fick definitivt skavsår!Här har vi hjältarna! De blev föpassade till källaren och städade den så bra! Spindelväv överallt (men spindlar ska man ha, det betyder att det är ett sunt hus), och så lortigt. Det krävdes 4 timmars städning en gång till efter att barnen städat. Man ser ju genom hinken hus smutsigt vattnet faktiskt är!
Barnens rum blev jättefina. Där lade vi heltäckningsmatta, och det är hur mysigt som helst!
På söndag är det planerat att flyttlasset ska gå. Jag har kört grejor i bilen varje dag nu, sådana där saker som vi tror att flyttgubbar liksom suckar när de ser... I morgon hoppas jag kunna olja golvet i TV-rummet, förhoppningsvis sätta fast kvartslisten som saknas, och så ska jag sätta ihop 12 volts lamporna som ska sitta under hyllan i köket. Kablarna är svarta, men de ska bytas till vita.
Fler rapporter kommer. Ska bli kul att lägga in "före" och "efter" bilder senare!
Kram på er!
Eva

4 kommentarer:

Ulli sa...

Så duktiga ni är! Så kul att följa!

Ulli sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag är super nyfiken!!!

Kram Pernilla BS

Karin sa...

Vilka flitiga arbetsmyror!!! Massor av kramar speciellt till Ida o Axel som kämpat på så bra med städning och annat! Ska bli så kul att se ert nya hus! Det har ju hunnit bli ett antal genom åren....:-)).
Hoppas ni kan vara lite lediga i helgen!