söndag 18 oktober 2009

Utflykt!


Nu har mina föräldrar anlänt! Vad roligt att få visa dem vårt nya hemland.

Vilken mysig dag! Den började med en söndagsfrukost när vi sovit ut.
Staffan hade planerat för dagens utflykt. Vi åkte till Haarlem, parkerade mitt i stan och promenerade till De Adrian väderkvarnen. Hakade på en visning direkt, det är frivilliga från väderkvarnsföreningen som håller i visningarna - jätteintressant!
Sedan gick vi runt den pittoreska staden och korsade floden och flera kanaler. Tyvärr kunde vi inte visa kyrkan där Mozart spelat när han var 10 år gammal, för den var stängd. Men vi såg husbåtar, roliga cyklar och lutande hus.
Efter det fortsatte vi till kusten och parkerade precis vid stranden i Zandvoort. En oändligt lång sandstrand stor aktivitet oavsett årstid. Idag letade vi snäckor, tittade på hundar som badade och jagade skrattmåsar, folk som körde med drakar i vinden.
Då var det skönt att komma in i värmen på Riche, en restaurang med öppenspis och musik i bakgrunden. Vi åt lunch och fick gott om tid att prata, då det tog en lång stund innan vi fick maten. Barnen var så hungriga... Restaurangen är inhyst i en mycket gammal lokal, och det är så trivsamt där. Hit kommer vi nog tillbaka!

Kram Eva

1 kommentar:

Karin sa...

Vad mysigt det låter!
Ha det så toppenhärligt tillsammans med mor och far! Träffade ni Albertine?

Vi gjorde en tidig söndagsutflykt till Asperö på fm - sol och helt vindstilla, massor av båtar ute! Fikade på högsta berget med utsikt över hela skärgården.
Handbollsmatcher och sedan "Pappa Pia - the farce", PBs parodi på Mamma mia - helkul! Kvällen avslutades med Pardisco för Theas del och marängbakning för Elias del.
I går hade vi 3 övernattande kompisar, hemgjord pizza och filmkväll här hos oss efter handbollsträningen.
Elias var mycket nöjd med helgen - men klagade på att vi inte hunnit spela squash....ja, ja....även Elias dygn har bara 24 timmar!
Kram,
Karin