tisdag 20 oktober 2009

SPänning

Som om livet inte är spännande nog???
Idag var det en något annorlunda dag! Det började jättebra med utflykt till Lelystad, museibesök, pannkakslunch och på väg till osttillverkningen som det hände. PUNKA! Det har jag aldrig haft, så det var ju ett tag sedan man övade på att byta däck när man var 18 år och tog körkort. Nu har man inte ens reservhjul! Utan en liten fjuttig pumpsats som ska fylla däcket med skum och sedan luft. Om det funkar...

Vi lät den gå hur länge som helst men gav till sist upp. Ringde Staffan som ringde Falk assistans. Räddarna i nöden, trodde vi... Bärgaren kom inom en halvtimme, lastade upp bilen och oss och körde till hans verkstad. Auktoriserad SAAB-verkstad? Skulle vilja säga nja. Alla som jobbade på verkstaden hade cykel! Bara det! Där väntade vi i 2 timmar innan vi visste vad som skulle ske. Däcket måste bytas till ett nytt och hur lätt är det ute på bonnvischan? Hyrbil skulle ordnas. Hur lätt är det när klockan är efter 18 och Falk inte tar totalansvar för hyrbilen? Det hela slutar med att vi extremt frusna, hungriga och trötta tar taxi hem. Det kalaset kostade €110 - roligare kan man ju ha för pengarna.

Åh, vad vi tyckte synd om oss. Vi tröstade oss med ett besök på favorit restaurangen, Porto Cervo dit Staffan mött upp. Kändes underbart med äkta italiensk mat och en kall öl.
Elias - dit måste vi gå och äta fantastiska rätter med massor med parmesan ost.
I morgon bitti hoppas vi få en hyrbil och kunna fortsätta med våra utflykter. Hämta vår bil kan vi nog inte göra förrän i morgon kväll eller på torsdag tror vi.
Kram från Eva

1 kommentar:

Birgitta F sa...

Härlig utflykt du bjöd dina föräldrar på, men sådana tillfällen väljer man ju inte själv. Hoppas att ni njuter av gemenskapen. Hälsningar till er alla från Birgitta F