måndag 21 september 2009

Ny skola

Tänk att det inte är mer än dryga 2 veckor så går barnen i en annan skola, i ett annat land, med ett annat språk. Jag är inte det minsta orolig hur det ska gå, men jag är nog minst lika förväntansfull som dem.

Första dagen är en onsdag och det är kort dag så då går de bara mellan 9-12.45. De andra dagarna går de 9-15. Lunch ska packas med VARJE dag! Jag som är matsäcksmamman nummer 1, så nu är ett ypperligt tillfälle för petiga mamman att bestämma vad barnen ska äta...


Men hur varierar man sig? Detta blir verkligen en utmaning. Tänk vad vi tar bamba eller skolmatsalen för given! I Japan kan en lunchlåda - bento - se ut så här. Det blir till att öva!

Så nu får ni ett nytt uppdrag av mig. Ge mig era smarta lunchlåde-tips här bland kommentarerna så blir vi jätteglada. Sedan kan barnen recensera era recept också, hihi! Vi kanske ska ordna en tävling med fina priser?? Det får vi återkomma till.
Ciao, Eva

It is only a little more than 2 weeks until the kids will go in another school, in another country with another language. I am not at all worried about that, but very anxoius, like they are.
The first day is a Wednesday, and that is a short day 9 to noon. The other days the go between 9 am and 3 pm. They need a packed lunch EVERY day! I am a big fan of packed lunches, so this is a great opportunity for the picky mom to decide what they should eat...
But how can I have some variation? That will be a challenge. We take our school cantine for granted here. In Japan their packed lunch - Bento - can look like this. I will need to practice on that!
So here is another assignment for you. Please give me your recipes for a good packed lunch, here just click on "kommentarer". The kids can even review your recipes, haha! We can do it as a contest with nice prices. Will have to get back on that.
Ciao, Eva

3 kommentarer:

Bertil Persson sa...

Hej...
Låter spännande med skola ,matsäck mm.Hela min skoltid fram till gymnasium fick man bestå sin egen lunch. Mjölk i flaska med patentlock och smörgåsar med smör och ost i plåtlåda.Här nedan finns recept för "moderna",läckra,
vegetariska kallrätter.Min favorit är näst sista rätten.Vitlöksmarinerade vita bönor..smaskens !!!

BOVETESYLTA 1
BOVETESYLTA 2
BÖNPATÉ 1
BÖNPATÉ 2
EXOTISKA SNITTAR
INLAGD PAPRIKA
INLAGDA BÖNOR
MARINERAD TOFU
MARINERAD TOFU MED CHILI OCH VITLÖK
MARINERADE BÖNOR ELLER KIKÄRTOR
MARINERADE MORÖTTER
RÖDBETS- OCH KIKÄRTSPATÉ
SMÖRGÅSTÅRTA Á LA KÖLINGARED
STAFFANS SMÖRGÅSTÅRTA
SUSHIRULLAR
TOFUDIP MED CURRY
VITKÅL OCH ÄPPLE
VITLÖKSMARINERADE SOCKERÄRTOR
VITLÖKSMARINERADE VITA BÖNOR
ÖRTMARINERAD BLOMKÅL

Gröna kramar..farfar

Bertil Persson sa...

Obs ...nedan länk till recepten!

http://www.mybongalow.com/kokbok/kallratter.htm#VITL%C3%96KSMARINERADE%20VITA%20B%C3%96NOR

kram från glömsk farfar--

Rinapigen sa...

Hej Eva :-)

Madpakker er en udfordring! ;-) Christoffer skal have en med hver dag i børnehaven. Han får forskellige madder (smörgosar) med hver dag og så har jeg til formålet indkøbt kasser med små zip-lock poser og i dem putter jeg hver dag små "overraskelser". Det kan fx. være druer, rosiner (eller andet tørret frugt eller nødder), æblebåde eller andet godt. I Danmark indholder madpakkerne ofte også bagværk, som pizzasnegle eller pølsehorn (du kan google for opskrifter. De er ikke svære at lave). Så lægger jeg altid en flot serviet i også. Har fået stor ros for madpakkerne :-) Små tupperwareæsker med fx. pastasalat eller gulerodssalat er også godt :-)

Held og lykke med det - og giv gerne tips tilbage :-)

:-) Karina