måndag 31 oktober 2011

Resa

Staffan ska ut och jobba på båtar. Det händer ungefär en gång per år, så det är tur att han inte är borta från familjen så mycket. Det är också tur att jag kan ofta följa med, om vi bara har barnvakt. Fantastiska morföräldrar ställer denna gången upp och vi ska långt bort...

De är alla P&O båtar och de är väldigt lika storleksmässigt. Den första båten som vi ska åka på från Wellington, Nya Zeeland till Sydney, Australien är Pacific Pearl, som är

247 m lång

11 däck

Byggd 1987

1800 passagerare


Gissa om jag är glad? Jag vet hur lyckligt lottad jag är!

Sedan ska vi ha några dagar i Sydney då Staffan ska på konferens. Jag skulle så gärna vilja ta surflektioner, men vet inte om jag törs? Gör jag?
Nästa båt är Pacific Dawn som vi åker från Brisbane, Australien till Noumea, Nya Kaledonien. Den är

245 m lång

11 däck

Byggd 1991

2020 passagerare


I Noumea stannar vi en natt för att hoppa på en tredje båt nästa dag.

Pacific Jewel;

245 m lång

11 däck

Byggd 1991

1950 passagerare


Vi åker från Noumea till Mystery Island, Vanuatu och vidare till Isle of Pines, Nya Kaledonien där vi hoppar av för att Staffan ska få känna sig lite ledig. Så medan han jobbar troligtvis MASSOR, får jag försöka hålla mig sysselsatt utan att känna mig alltför ensam. Jag tar med stickning, och små handarbeten, tyvärr ingen symaskin! Lite bra böcker behövs nog också. Kan jag få lite bra pocket boktips? Jag gillar dokumentärer, biografier, inga deckare. Tipsa i kommentarsfältet!

Isle of Pines är en pytte ö som bara är 15x13 km, och det finns knappt väldigt lite shopping och bara en liten by med 2000 invånare om jag förstår det hela rätt. Det var från 1870-talet en fängelseö for franska politiska fångar. Sämre ställe kan man bli deporterad till... En handfull hotell omgärdat av ett underbart hav. Där kan vi förhoppningsvis dyka på barriär revet och bara njuta av sol och värme.


Ha en fin dag idag!

Kram, Eva

2 kommentarer:

Christina Noel sa...

This is so exciting! I can't wait to live through the trip through your photos!

familjen Persson sa...

Thanks, I am so excited too! Pictures will follow!