måndag 5 juli 2010

Intensiv helg!

Helgen börjar väl på fredag eller hur?! Vi var på en fantastisk cirkusföreställning som skolan ordnat med barnen. Det var uppträdanden med gymnastik, akrobatik, tricks och konster. Jättetrevligt. Barnen hade så kul!

Vi fortsatte ner mot staden och hade tagit på oss allt orange vi kunde hitta för att stötta det holländska laget. I den 35-gradiga värmen stod vi och hejade, och det hjälpte! Det var inte en människa i butiker eller på gator, alla hade samlats framför TV-skärmar hemma, på arbetsplatser, på torget eller barer! Vilken folkfest!

Ida och jag fortsatte till privat dansträning för hennes ryska Alina, med sin PARTNER! Ja! Äntligen har vi fått tag i en kille som dansat innan, men som haft ett uppehåll, men som nu parats ihop med Ida. Det är en 15-årig kille, och de lär sig snabbt. Vi är så glada och hoppas att de ska kunna och vilja fortsätta med latin- och standard dans.

Vi hann med en visit hos våra norska vänner - fam F, och fick en go pratstund och ett blött vattenkrig utbröt! Axel tog med sin kompis hem som sov över hos oss, och de sov ute på altanen med Staffan. Det var så varmt, så barnens övervåning var alldeles för varm! Det var jättemysigt sa de, tills de började regna... Som tur var hade vi förberett sängar inne.

På lördagen fortsatte kalasandet med svenska sillunch, Janson och jordgubbstårta med två av Staffans italienska kollegor. Väldigt trevligt!

På söndag var det sol och varmt igen så vi satte oss på cyklarna och tog oss 8 km till Loosdrecht för att bada med två norska familjer. Vi njöt verkligen av sol och bad och trevligt snack! Barnen - alla sju i väldigt nära ålder lekte nonstop, och hade så kul! Vi hade tur att glassbåten kom och erbjöd goda glassar! Här är alla brabbarna boys i baren.

Ida vill absolut att vi skulle gå över gatan till Kompas - en lounge bar precis vid vattnet. De sa vi gärna ja till! Stora och små båtar låg förtöjda vid bryggan, och vi spanade in det fina folket. Här ser ni två av de fina!
Det kändes precis som vi var på semester i något varmt medelhavsland, och detta precis runt hörnet från där vi bor! Vi har det SÅ bra!
Behöver jag tillägga att efter middag och dusch var det ingen som protesterade när vi sa att det är läggdags? När jag skulle be barnen att släcka hade de redan somnat!


I vår strävan att få ordning på alla papper och smälta in i det holländska samhället har vi nu också fått holländska plåtar på bilen. Eller som Ida sa "We have new laces on our car" - I love it!
Ha en fantastisk vecka och njut av vädret och varandra. Vår vecka fortsätter om möjligt i ännu intensivare takt!
Kram på er!
Eva

Inga kommentarer: