torsdag 26 augusti 2010

Tillbaka!

Sommarlovet är slut. Skolan började igår och nu är vi tillbaka till vardagen igen. Lite blandade känslor, men det var en bra känsla att komma tillbaka till Holland och VÅRT hus! Det jobbiga nu är väl att kliva upp på morgonen. Men är det bara det så kan jag leva med det.

I morse vaknade jag av regnet som öste ner. Staffan stack iväg tidigt, och han måste ha fått sig en rejäl dusch de 2,2 milen (ja 22 km!) han cyklar till jobbet varje morgon. Och han cyklar hem lika långt! Det regnade aningens mindre när vi stack iväg. Full regnmundering och gummistövlar behövdes. Axel ville inte cykla alls för då blir hans frisyr förstörd. Men Ida tyckte bara det var roligt, sjöng och cyklade i vattenpölar hela vägen. Kan säga att det var inte mycket till socialt snack på skolgården i morse!

Axel har 4 nya barn i sin klass, och Ida har en ny tjej. Deras nya lärare verkar jättebra, och det blir mycket samarbete mellan klasserna, vilket vi verkligen ser fram emot. Jag är klassmamma (med en annan mamma) i Axels klass i år, vilket innebär att jag är länken mellan läraren och föräldrarna, och hjälper till att anordna klassens utflykter, evenemang, fester som de kommer att ha.

Vi har också glädjen att välkomna en svensk familj till skolan. Träffade hela familjen igår, och vet hur de känner sig. Barnen förstår inget i skolan, massor av praktiska saker att fixa, lära sig att hitta en bra väg till skolan... Ja, listan är lite oändlig i början. Det blir skoj med svensk sällskap!

Har massor att berätta och massor av bilder att visa, men vi får ta det lite eftersom. Nu vill jag bara visa att bloggen fortfarande är igång, så ni vet att ni kan läsa om oss fortfarande.

Ha det jättebra!
Kram Eva

Inga kommentarer: