fredag 20 maj 2011

Annecy

Jag har problem med att överföra bilder, och jag hinner inte sitta och lösa problemet nnu, så ni får hålla till godo med dessa så länge. När vi åkte söderut mot Val Thorens för vår skidvecka sista veckan i april, passerade vi vackra Annecy, där Staffan fina kusin med familj bor. Det var hon som introducerade mig & Staffan! <3 Det är en så otroligt vacker stad, med det renaste vattnet i sjön, helt kristallklart även på våren. Det är glaciärisen som smälter och förser staden med denna vackra spegel.

Vi tog en båttur på sjön och fick guidad tur av en engelsktalande guide, men med den starkaste franska accent man kan tänka sig, och sämsta tänkbara högtalarsystem, så vi hörde ingenting. Det roliga var att vi fick noggranna instruktioner om att vara helt tysta när han talade. Och pratade man, som vi gjorde, för vi hade inte sett Åsa på länge, och barnen ville inte vara tysta, så fick man elaka blickar från mr Guide... Det här vackra huset ägs av en privatperson och ligger på en egen ö, otroligt idylliskt!

Här handlar jag godsaker till picknick lunch för oss. Väldigt pittoreskt!


Det här är innerstaden i den gamla delen av Annecy.


Perssons pack!


Mina fina pojkar!


Fina Ida som äter frukost i solskenet på ett mycket vackert hotell vid sjön.


Måste även meddela att familjen Talgoxe flyttade ut igår, efter ett otroligt tjatter den senaste veckan. En liten unge satt i trädgården och kunde inte riktigt flyga och blev fortfarande matad av föräldrarna. Barnen var mycket oroade för hur det skulle gå för den, så vi satte den i skydd på förrådstaket under grenarna, och i morse var den inte där längre. Så nu är de säkert ute och flyger och njuter av sommaren, som vi!


Ha en fin helg allesammans!

Vi ska fira dotterns 12-årsdag och det ska bli så mysigt. Hemlig utflykt är planerad!

Kram, Eva

Inga kommentarer: