torsdag 7 oktober 2010

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

#1 - Våran pyttelilla källare har i sommar varit väldigt fuktig. Jag följde svågerns råd att hålla fönstret stängt, men det luktar på gränsen till fuktproblem. Jag köpte först en sån där behållare med salt som ska dra åt sig fukt. Den räckte några veckor, och gjorde ingen skillnad. Så då fick vi gå på det lite större apparater. Vi köpte en avfuktare, som vi snabbt installerade. Nu är det torrt och lukten är helt borta - så skönt!

#2 - En annan vattenrelaterad sak är att vårt tak läcker - på 2 (två!!!) ställen! Helt otroligt. Vi märkte det en kväll när det regnade OCH blåste, och det droppade på som bara den på barnens våning. Värdelöst! Ringde vår mäklare, som kl 9 en fredagkväll kom över och tittade på det. Nu väntar vi bara på att försäkringsbolaget ska skicka hit något som ska reparera det hela.

#3 - Ja, mer vatten... Kranen i badrummet läcker, och det har den gjort sedan vi flyttade in. denna tjusiga italienska dyra kran där priset inte står i relation med kvaliteten...
Beställde en ny ventil, som det tog 6 veckor att få, och det visade sig vara fel. Så det tog 6 veckor till innan den riktiga kom. Har nu bytt ventilen, som bara den kostade €35! Gjorde ingen skillnad. Så nu är vår Superrörmokare inkopplad på hur vi ska lösa problemet.

#4 - En till glädjande vattensak; Vi har nu köpt en torktumlare. Nu slipper vi hänga upp all tvätt i olika rum och behöver inte vänta på så länge på att den ska torka. Vi har ju ingen tvättstuga. Tvättpelaren står i ett garderobliknande utrymme, och torkställningen lite överallt. Det känns helt emot min ekologiska uppfostran och den kretsloppstänkande miljö jag vistats i att ha en sådan här pryl, men här är det oundvikligt! Förlåt mamma & pappa...
Så igår när denna manick kom, så skulle de 2 killarna installera den. Men de klarade de inte av, skyllde på att slangen var fel mm. Men då kom mina gamla VVS-kunskaper (som om vi någonsin installerade torktumlare på 4-årig teknisk linje..) igång och jag fixade det på ett litet kick! Min fråga nu är om den bara kan stå ovanpå tvättmaskinen, eller om man måste sätta ihop dem. Det lilla fästen ingår inte i priset, utan det kostar endast €49 extra - löjligt!

Nåväl, det var min långa vattenutläggning för idag.
Ha en torr och skön dag!
Eva

1 kommentar:

Ulli sa...

Det var inte bara ett! Kram!