onsdag 16 juni 2010

Före och efter!

Stackars försummade blogg och ni som är trogna att läsa den! Ni har inte hört eller sett något på länge. Så nu ägnar jag lite tid åt er!
Visar er två av rummen, TV-rum på mellanplanet och köket. Nej, såklart är det inte "klart", (blir det det någonsin...) men de fungerar.
Lite före och efter är alltid kul tycker jag, även om jag saknar vidvinkel på kameran. Ok, here we go:
TV-rum FÖRE:
Ett väldigt blått rum som även varit cerisrosa upptäckte vi. Detta var ett barnrum med sisal heltäckningsmatta, trasiga gardiner, trasigt fönster.
TV-rum EFTER:
Vi har försökt att få ett lugn i huset. Man får så många intryck hela dagarna, så vi känner behovet av att komma hem till lugn och ro. Vitt är vilsamt för ögat. Vi slet bort heltäckningsmattan, och masonitskivorna och fram kom detta fantastiska brädgolv som legat skyddat för att visa sig för oss! Underbart! Det var detta golvet som jag oljade med vitt pigment och flyttgubbarna trampade på med sina SVARTA sulor. Det kommer att bli täckande vitt. Bordet hittade vi i en container, och det tog vi på cykeln hem en kväll, Staffan & jag! Även det ska målas.

Härligt att spegeldörrarna är kvar! Hörnsoffa - det trodde jag aldrig. Men det passar faktiskt bra i detta rummet. Det är en bäddsoffa och den är riktigt skön att krypa upp i framför TV'n. Sägs det... Jag står mest och stryker, om TV'n står på.
Kök FÖRE:
Ja, här ser det ut så här. Stengolvet med "rustik look" skapar man snabbt med två taxar som får leva rövare hela dagarna. Jag har försökt återskapa lystern i golvet. Kokt linolja tunt över natten. Vaknade av att Staffan viskade i mitt öra "Jag kan inte äta frukost för det ser lite kladdigt ut på golvet". Oj vad vi skrattade! Upp och torka, torka, torka.
Kök FÖRE:
Den fantastiska hollandsoranga färgen gör sig bra i fotbollssammanhang, men inte i kök. Jag fick ont i magen! Vad tycker ni om designlamporna? Med några år av damm och fett så gör de sig inte så bra!

Kök EFTER:
Vi gjorde oss av med lamporna, satte upp praktiska hyllor med lampor undertill. Väggen blev övermålad till mer harmonisk blå/ turkos. En hit i köket är ju hetvattenskranen! På en sekund har man vatten till t ex thé och pastavatten. Fantastiskt! Borde finnas i alla kök. Här ser man att golvet har fått en annan lyster. Det nästan blänker!


Kök EFTER:
Köket sett från matsalen. Här ser man den 6-lågiga SMEG'en med grillplatta. Njuter av att laga mat på den.
Ja, smakprov från huset fick ni idag. Det är inte bara ett hus, det är vårt hem. Nu boar vi in oss och det tar ett tag innan allt har kommit på plats, men varje dag händer det något litet.
Nu ska jag fortsätta!
Kram på er!
Eva

1 kommentar:

Ulli sa...

Så underbart fint ni gör och så duktiga ni är!