onsdag 9 december 2009


Jaha, det här husletandet fortsätter. Det är nu 2 hus som vi (eller i alla fall jag) tycker är extra intressanta. Det är det ovan och ett annat på Elzenlaan som vi fastnat för. De är helt olika.
Sterrelaan är byggt på början av 1900, högt i tak, med vackra detaljer. Englasfönster, som måste bytas, litet kök, en hel del målning måste göras utvändigt. Härifrån är det 2,2 km till skolan. Huset säljs med möbler, och de flesta är i min smak. Uteplatsen i norr
Elzenlaan är ett robustare hus, men inte lika mycket vackra detlajer, eftersom det är byggt 1930. De flesta fönster är 2-glas, det behöver målas både inne och ute. 1,4 km till skolan och även här är uteplatsen mot norr.

Allt handlar om hur mycket man kan pruta ner dem. Det som är bra med båda husen är att det är tillträde ganska omgående, vilket kan betyda om ca 2 månader, så lång tid tar det med att fixa allt pappersarbete och lånet.
Jag vill bara flytta nu. Nästan varje dag när vi åker till eller från skolan ser vi småincidenter i trafiken eller stora olyckor. Det är så mycket trafik, och vad som helst kan hända. Vi vill också ha ett socialt liv framförallt för barnen, så de får vänner och kan ha lite roligt, inte bara sitta i bilen.

Ikväll ska barnen lussa. Lucianattlinnet och tomtemössan är framtagna. Glöggen ska värmas, och vi ska fira Lucia på Staffans jobb. Chefen (som älskar Ida & Axel) från Los Angeles är här, liksom en massa kaptener för möten, så det kunde vara mysigt att visa dem vår fina tradition. Gissa om vi har hunnit träna i bilen! Sångerna sitter perfekt!
Bilder kommer!

Kram på er alla tomtenissar, stjärngossa och tärnor!
Eva

3 kommentarer:

Karin sa...

Båda ser jättefina ut!
Vilket har bästa läget???
Mysigaste omgivningarna?
Lycka till!

familjen Persson sa...

Båda lägena är bra enligt mäklare. Mysigaste omgivningarna är nog Sterrelaan.
Tack för support!
E

Anonym sa...

Vilket vackert hus, men det tycker jag att de flesta husen är i Holland. Lycka till med köpet. Kul att ni även tar med luciatraditionen dit. Det behövs verkligen ljus under den här årstiden, men jag är osäker på om ni har mörkt lika stor del av dagen som vi. Hoppas att ni får en fortsatt fin december önskar anonyma Birgitta F (Ellentins mormor)