måndag 14 december 2009

Hallå, var är vi?

Ja, börjar ni undra? Det är lite långt mellan inläggen ibland. Men det är nog oss de flesta andra. Det är lite mycket i december och man hinner inte allt man vill jämt... Men här kommer i alla fall en uppdatering.

Helgerna är så härliga. Lite korta bara. Men vi hinner med lite allt möjligt.


Ida spelar piano
Barnen är ganska duktiga på det här med att träna på pianoläxan. Än så länge kanske man ska tillägga. Hoppas verkligen intresset fortsätter. Det är så mysigt att höra deras klinkande. Saknar Axels saxofonspelande och hoppas hitta en lärare när vi flyttar till Hilversum.
Ja, på tal om det... Vi har bestämt oss. Vi vill ha huset på Elzenlaan. Om vi bara kan komma överens om ett pris. Men säljarna har själva prutat ner det 500 000 kr redan utan att vi ens har visat intresse, så man kan väl säga att de verkar lite desperata på att sälja... Det är en del målningsarbete som måste göras, och nya golv ska läggas. Men det verkar som ett robust och ordentligt hus. Nu blir det intressant att se vad vår mäklare kan åstadkomma i förhandlingarna.
I söndags såg vi solen för första gången på mycket länge. Passade på att gå runt vår sjö Weerwater. En promenad som tog 1,5 timma. Det var så kallt, och barnen cyklade, och var inte vana vid denna kyla. Spelar ingen roll hur mycket norrlänning man är. Fryser gör man.

Vi matar fåglar längs med promenaden.

Pyssel-Ida som gör flätor
Så var det dags för lussekattsbak. Det hann vi efter Axel varit på kalas på söndagseftermiddagen. Jag satte degen när barnen var och badade i poolen, och när de kom upp gjorde vi de vackraste och godaste lussekatterna någonsin! Jag tänkter på när man bakade med barnen när de var riktigt små... Mer russin än bullar och hela köket såg ut som värsta bombnedslaget. Nu hade vi julsånger i bakgrunden och det är bara roligt!
Axel är kreativ
Nu är det måndag igen. Sista veckan innan jullovet. I morse var det -1; brrrrr! Det är mycket kallare än -1 i Norrland det!
Det är hockey, julmiddag på skolan för barnen, lite lek inbokat för båda, köpa lite mat på IKEA, jag ska hjälpa till med att baka pepparkakshus på skolan, skridskoåkning med klassen, vi ska packa det sista, och sedan ska vi vara lediga. När jag rabblar upp det fattar jag inte hur allt detta får plats i en vecka bara. Ska bli skönt att sticka iväg och vara jullediga.
Barnen har kunnat se årets julkalender varje dag, och vi kopplar upp det på TV'n, så det känns "på riktigt". Det är viktigt att ha kvar lite av traditionerna.
Ha det mysigt i veckan. Lova att INTE stressa inför julen; då ska man vila och njuta och ha det bra.
Många kramar, Eva

1 kommentar:

kjelle sa...

oooo Ida snygg tröja asså! å vilket fint lussetåg å lussekatterna sen då!! tjusiga!!