onsdag 7 mars 2012

Sportlov!

Har precis kommit hem från sportlovsvecka i Maria Alm, Österrike och vardagen har börjat igen. Vi hade en fantastisk vecka där även Ida som inte är så förtjust i skidåkning (för att uttrycka det milt) tyckte det var kul.


Massor av snö, fint väder på toppen när det var dimma i dalen. De 2 första dagarna hade vi lössnö och kunde köra i opreparerade (men säkra!) backar, vilket är jobbigt men så kul.
Vi åkte långt bort i systemet i den så kallade "Köningstour" ända bort till en by som heter Mühlbach.


Vi åkte med Lion Alpin och bodde jättefint på Thalerhof, ett 4-stjärnigt hotell med fantastisk mat, nära centrum och skidbuss som stannade recis utanför.Vi blev förvånade hur billigt det var där och vilka härliga luncher man kunde köpa i backen. Massor av mysiga ställen och t om bondgårdar i backarna!De tre sista dagarna var det sånt här superhärligt väder, vilket var underbart! Det höll sig ändå ganska kallt, så snön var fortfarande ganska bra till eftermiddagen.
På väg till kälke åkning en eftermiddag. Vi skrattade och ramlade av och hade skoj i den 2,5 km långa banan. Guiderna mötte oss med varm choklad innan bussen kom och körde oss hem.Efter att ha blivit uppvaktad med tårta på sängen stack vi ut och åkte några sista timmar. Här satt vi och åt min födelsedags lunch sista dagen innan vi satte oss i bilen och åkte hem de 100 milen. Vi åt "Kasnocken", som var jättegott! Barnen tog var sin nudelsoppa som de också var nöjda med.
Så här var det lilla stället, som man även kunde sova äver på. Vindstilla, soligt, och vidunderlig utsikt! Det är sånt här man får titta på när regnest strilar utanför fönstret och det är +4 grader ute...

Njut!


Här ser man Maria Alm med den ståtliga kyrkan mitt i byn. Här bor 3600 personer och den ökas nog markant när turisterna väller in vinter och sommartid!


Ha en fin dag!
Kram, Eva

Inga kommentarer: